Globala hälsoorganisationers framgångar i centrum på World Humanitarian Day 2023

På denna humanitära världsdag är vi glada över att kunna lyfta fram de anmärkningsvärda prestationerna av våra rekommenderade globala hälsoorganisationer som har gjort framsteg i hanteringen av brådskande hälsoutmaningar i strävan efter att förbättra det globala folkhälsoarbetet.

Helen Keller International utökar arbete med A-vitamin för att nå 40 miljoner behövande barn

A-vitamin är ett viktigt näringsämne för barns tillväxt, syn och immunförsvar. Helen Keller International har legat i framkant när det gäller A-vitaminbehandling i nästan tre decennier och är verksamma i 12 länder i Afrika. Genom sina strategiska initiativ, inklusive dörr-till-dörr-kampanjer och partnerskap med regeringar, har de framgångsrikt distribuerat vitamin A-tillskott för att säkerställa att barn får tillräckligt intag. Organisationen stärker även kvinnor genom att främja odling av A-vitaminrika livsmedel som morötter och sötpotatis i deras trädgårdar. Tack vare generöst stöd från givare och investeringar genom GiveWell kan de utöka sina insatser för att nå 40 miljoner behövande barn i 2023, vilket nästan är en fördubbling av föregående års räckvidd.

Against Malaria Foundation samlar in 500 miljoner USD för myggnät 2023

Against Malaria Foundation (AMF) har i år uppnått en milstolpe genom att samla in 500 miljoner USD för att finansiera distributionen av 227 693 156 myggnät och därmed skydda över 409 miljoner människor i 40 länder. Detta initiativ har inte bara lett till en betydande minskning av antalet malariafall utan också till en uppskattad förbättring av de lokala ekonomierna med 6 miljarder dollar. Dessutom har uppskattningsvis 150 till 200 miljoner fall av malaria förhindrats, vilket potentiellt kan rädda omkring 170.000 liv. AMF:s orubbliga engagemang för påverkan, ansvarighet, transparens och effektivitet har gett dem en konsekvent topplacering som välgörenhetsorganisation hos GiveWell i 15 år.

New Incentives utökar sin forskning med över 200 vaccinationscenter i Nigeria

New Incentives gör betydande insatser för folkhälsan genom att etablera över 200 vaccinationscenter i Kano, Nigeria. Deras gemensamma ansträngningar för att tillhandahålla tillgängliga vaccinationstjänster stärker immuniseringsinsatserna och skyddar samhällen mot sjukdomar som kan förebyggas. Genom sin forskning och sina innovativa metoder driver de på utvecklingen och bidrar till en hälsosammare framtid för miljontals människor.

Malaria Consortium lanserar projekt för snabba bedömningar

Malaria Consortium är fast beslutet att definiera framtiden för säsongsbaserad kemoprevention mot malaria (SMC) i östra och södra Afrika. Med lanseringen av sitt nya forskningsprojekt vill de genomföra "snabba utvärderingar" i regioner där SMC inte tidigare har testats. I samarbete med Imperial College i London förfinar de en malariamodell som ska ge tillförlitliga uppskattningar av SMC:s effekter och därmed underlätta för nationella malariaprogram att fatta välgrundade beslut. Malaria Consortiums omfattande kemopreventionsprogram mot säsongsbunden malaria har redan nått 24 miljoner barn i Afrika med livräddande antimalariamediciner under 2022.

Vi vill framföra vår uppriktiga uppskattning till dessa enastående globala hälsoorganisationer för deras orubbliga engagemang, medkänsla och orubbliga åtagande att skapa en hälsosammare och mer jämlik värld för alla.
Relaterade artiklar
Vilka välgörenhetsorganisationer samlar in mest pengar?
Kika på senaste listan över de 20 största insamlande organisationerna under året 2021.
Hur kan man bäst hjälpa Ukraina i 2023?
Vad ska jag tänka på när jag skänker pengar till Ukraina?
Syftet med ideella föreningen Ge Effektivt är att sprida information om, samt samla in pengar till, världens mest effektiva hjälporganisationer.
Ge Effektivt tipsar kring att donera till Ukraina
Made on
Tilda