FUNDRAISING · STOCKHOLM · HELTID
Filantropiansvarig
Ge Effektivt rekryterar nu en ansvarig för vår insamling från större givare till kansliet i Stockholm.
Du blir en avgörande del i insamlingen till de välgörenhetsorganisationer som gör allra störst skillnad för människor, djur och klimat. I den här rollen kommer du ansvara för att identifiera, kontakta och driva vår tillväxt av särskilt stora givare bland välbemedlade personer intresserade av att ha största påverkan per välgörenhetskrona. Vi vill att både nya och befintliga stora givare ska få en fantastisk upplevelse.

Fyll i detta formulär för att söka tjänsten. Sista ansökningsdag är 15 april.

Vi är i en parallell process också på jakt efter en Operativt ansvarig.
Om Ge Effektivt
Ge Effektivt är en ideell förening som sedan grundandet i november 2020 har samlat in över 5 miljoner kronor till effektiv välgörenhet [1], med mål om nya 9 miljoner under 2022. Ge Effektivt inspireras av effektiv altruism-rörelsen, som handlar om att använda forskning och förnuft för att göra så mycket gott som möjligt. Ge Effektivt ingår i ett internationellt nätverk av organisationer som arbetar utifrån dessa principer, med särskilt nära kontakter med de organisationer som arbetar med effektivt givande i andra länder.

Organisationens drift är finansierad genom gåvor från stiftelser och privatpersoner, som vi samlar in separat från våra välgörenhetsdonationer. Vårt arbete fokuserar på att sprida idéerna om effektivt givande i Sverige samt att samla in pengar till de välgörenhetsorganisationer med störst möjlighet att göra så mycket gott som möjligt.

I teamet värdesätter vi kombinationen av logiskt tänkande och stora hjärtan. Vi har ett stort ansvar för att arbeta effektivt för att göra världen bättre, men vill fortfarande samskapa en varm miljö där vi har roligt på jobbet. Genom högt i tak och välkomnande av alla välunderbyggda resonemang siktar vi på kraftig tillväxt närmsta åren genom de metoder som vi tror ger bäst utfall. Hos oss är du med på en resa där alla verkligen gör skillnad och med stolthet kan se tillbaka på det vi åstadkommit. Du blir också del av ett intellektuellt utmanande community med den gemensamma ambitionen att förbättra världen.

[1] https://www.givewell.org/how-we-work/process
Om rollen
Vi söker en person som kommer att arbeta med:

 • Lägga vår strategi för hur vi långsiktigt bäst når fram till de med särskilt god ekonomisk kapacitet att bidra
 • Vidareutveckla varumärket Ge Effektivt för att vara en attraktiv rådgivare för större välgörenhetsdonationer
 • Vidareutveckla befintliga relationer med större givare av månads- och engångsgåvor
 • Söka upp, erbjuda våra tjänster till och bygga relationer med potentiella större givare, ofta i välbemedlade och/eller professionella miljöer
 • Hjälpa Ge Effektivt synas i attraktiva sammanhang för att stötta ovan må

Du arbetar i nära samarbete med verksamhetschefen och styrelsen för att driva organisationen framåt. Området filantropi är en högt prioriterad aktivitet och kommer få mycket stöd för att uppnå sina mål.
Kvalifikationer
Vi söker dig som:

 • Motiveras av att göra gott i världen och sympatiserar med idéerna inom effektiv altruism
 • Resonerar på ett sätt som är logiskt transparent [2]
 • Har erfarenhet av relationsbyggande, sälj och/eller kommunikation
 • Har lätt för att kommunicera komplexa resonemang nivåanpassat efter målgrupp
 • Är van att prioritera din tid mellan flera viktiga uppgifter för att få störst effekt av dina insatser
 • Är självgående och bra på att få saker gjort i högt tempo
[2] https://www.openphilanthropy.org/reasoning-transparency

Det är särskilt meriterande om du

 • Har god förståelse för idéerna inom effektiv altruism
 • Har erfarenheter av att bygga starka relationer med människor i målgruppen
 • Har starka förmågor inom skriven, visuell och verbal kommunikation
 • Har erfarenhet av insamlingsorganisationer
Lön & förmåner
Anställningens omfattning kan vara heltid eller deltid efter överenskommelse och gäller tillsvidare med sex månaders provanställning. Lönen kommer att vara i linje med nivån för liknande roller och anpassas efter den sökandes kvalifikationer. Förmåner inkluderar efter förhandling 5 veckors semester, friskvårdsbidrag, tjänstepension mm.

Arbetet kommer ofta kräva att vara på plats i Stockholm, men utöver det finns stora möjligheter till flexibilitet. Arbetstiderna är flexibla under ansvar. Resor i tjänsten kan förekomma.
Ansökan
Fyll i detta formulär för att söka tjänsten. Sista ansökningsdag är 15 april.

Rekryteringsprocessen kommer bestå av fyra steg:

 • CV & ansökningsformulär
 • Arbetsprov (mindre än 2 timmar)
 • 2 intervjuer

Kontakta gärna styrelseordförande Vilhelm Skoglund, ville@geeffektivt.se om du har frågor om rollen eller om ansökningsprocessen.

Om du är osäker på om du kvalificerar för rollen så uppmuntrar vi dig till att söka oavsett, eller höra av dig till oss för att diskutera dina möjligheter.

Vi är måna om att skapa en mångsidig rekryteringspool. Det finns evidens som tyder på att individer från underrepresenterade grupper tenderar att underskatta sina förmågor. Ge Effektivt vill inte att ansökningsprocessen ska avskräcka potentiella kandidater. Vi uppmuntrar starkt intresserade personer att ansöka oavsett kön, ras, etnicitet, nationalitet, fysisk förmåga, utbildningsbakgrund, socioekonomisk status, etc.
geeffektivt.se drivs av
Ideella föreningen Ge Effektivt
info@geeffektivt.se
Orgnr: 802536-0739

Våra villkor
Vår integritetspolicy
Made on
Tilda