Notis om finansiering av Ge Effektivt

Under våren 2022 kom Ge Effektivt i kontakt med en välgörande stiftelse kontrollerad av Sam Bankman-Fried, vid tillfället en av världens rikaste människor med stort intresse för att stötta filantropiska projekt. När möjligheten att få ekonomisk stöttning för föreningens drift i 2023 dök upp, så ville vi givetvis tacka ja.

Senare under året blev Bankman-Fried häktad och åtalad för olika former av bedrägeri, och förmögenheten visade sig till stora delar bestå av bluff och luftslott. Detta var en chock för oss likt för resten av omvärlden. Ge Effektivt mottog givetvis dessa pengar i god tro och hade ingen aning om det som komma skulle.

Vi har funnit det knivigt huruvida vi ska betala tillbaka pengarna direkt, eller invänta ett eventuellt återkrav alternativt friande. Vi har dock landat i att de många miljoner som samlas in genom Ge Effektivt gör så otroligt stor nytta för människor, djur och klimat, att vi har valt att använda pengarna för att fortsätta verksamheten. Vi lider med de som drabbats ekonomiskt av kraschen, men också med de som aldrig skulle få ta del av myggnät eller vaccin i det fall vi lade ner verksamheten.

För att undvika att något liknande händer igen har vi nya processer för att kontrollera givare av större summor.
Kontakta oss
info@geeffektivt.se
+
46 760 22 83 74
Ge Effektivt
Rökerigatan 20
c/o Fabriken
121 62 Johanneshov
STOCKHOLM

Ge Effektivt // org.nr: 802536-0739
Om du önskar vara anonym låter du bara dessa fält vara tomma. Notera att vi i detta fall inte kommer kunna kontakta dig.
Denna webbsida använder cookies, alltså textfiler som placeras på din dator, för att hjälpa till att analysera hur människor använder hemsidan. Vi använder denna information till att ge våra användare bästa möjliga tjänst.
Ok, visa mig inte detta igen
Made on
Tilda