Sedan januari är Ge Effektivt godkända mottagare för skattereduktion på gåvor.
HYBRID · 100%
Verksamhetschef
Få fler svenska donationer att göra största möjliga skillnad.
I denna roll har du ansvar för verksamheten som helhet, inklusive att kommande år mångdubbla insamlingen till de välgörenhetsorganisationer som gör allra störst skillnad för människor, djur och klimat. Genom samarbete internationellt, med dina anställda och våra hundratals givare lyfter du verksamheten till nästa steg.

Fyll i detta formulär för att söka tjänsten och bli kontaktad av oss. Vi önskar inget personligt brev, och ansökan bör ta mindre än en kvart. Sista ansökningsdag 31:a mars.

Intervjuer sker löpande och vi kan komma att tillsätta rollen innan sista ansökningsdag. Vi uppmuntrar dig till att höra av dig till oss på henri@geeffektivt.se, även om du är tveksam, så kan vi tillsammans komma fram till om rollen är rätt för dig.
Om rollen
Vi söker dig som kommer arbeta med att:

 • Vidareutveckla strategin för Ge Effektivt i samarbete med styrelsen
 • Implementera strategin och ansvara för att verksamheten når sina mål
 • Representera verksamheten utåt i media, vid evenemang och dylikt
 • Driva och vidareutveckla dialogen med befintliga och nya större givare
 • Rekrytera och vidareutveckla anställda och volontärer
 • Koordinera, informera och följa upp med viktiga samarbetspartners. Inklusive våra rekommenderade organisationer, utvärderande organisationer, syskonorganisationer, volontärer och givare
 • Vidareutveckla och stärka Ge Effektivts varumärke och trovärdighet
 • Tillsammans med styrelsen säkerställa långsiktig finansiering för driften av Ge Effektivt
 • Hålla styrelsen uppdaterad om drift och resultat
 • Utföra olika administrativa uppgifter vid behov

Du arbetar i nära samarbete med operativt ansvarig och marknadsansvarig för att driva organisationen framåt och effektivt fördela arbetsuppgifter efter komparativa fördelar.
Vem är du?
Nedan är exempel på egenskaper och erfarenheter vi letar efter, men vi förväntar oss inte att du uppfyller alla.

 • Motiveras främst av att göra gott i världen
 • Har förståelse för samt sympatiserar med idéerna inom effektiv altruism
 • Resonerar på ett sätt som är logiskt transparent
 • Är van att prioritera din tid mellan flera uppgifter för att få störst effekt av dina insatser
 • Har erfarenhet från insamlingsorganisationer
 • Är strukturerad, självgående och bra på att få saker gjort
 • Har stark kommunikationsförmåga skriftligt och verbalt
 • Är prestigelös och gärna hugger i med att göra det som behövs för tillfället
Lön & arbetstid
Anställningens omfattning är helst heltid och gäller tillsvidare med sex månaders provanställning. Lönen kommer att vara i linje med nivån för liknande roller och anpassas efter den sökandes kvalifikationer. Förmåner inkluderar sex veckors semester, friskvårdsbidrag, tjänstepension mm. med utrymme för förhandling.

Arbetet bör huvudsakligen utföras på plats på Ge Effektivts kontor i Stockholm. Att arbeta på distans kan vara aktuellt för exceptionella kandidater. Arbetstiderna är flexibla under ansvar.

Vi vill gärna ha dig på plats från och med den 1:a juni, och gärna ännu tidigare, men detta går att diskutera.
Ansökan
För att söka tjänsten som verksamhetschef fyll i detta formulär. Vi följer upp ansökningar löpande och kan komma att tillsätta rollen innan sista ansökningsdag, så hör av dig så snart som möjligt.

Anställningsprocessen kommer att bestå av:

 • CV & ansökningsformulär
 • Intervju
 • Arbetsprov
Kontakta gärna nuvarande verksamhetschef, Henri Thunberg på henri@geeffektivt.se om du har några frågor.

Om du är osäker på om du kvalificerar för tjänsten uppmuntrar vi dig att söka oavsett, eller höra av dig till oss för att diskutera dina möjligheter.

Vi är måna om att skapa en mångsidig rekryteringspool. Det finns forskning som tyder på att individer från underrepresenterade grupper tenderar att underskatta sina förmågor. Ge Effektivt vill inte att ansökningsprocessen ska avskräcka potentiella kandidater. Vi uppmuntrar starkt intresserade personer att ansöka oavsett kön, etnicitet, nationalitet, religionstilhörighet, fysisk förmåga, utbildningsbakgrund, sexuell läggning, socioekonomisk status, etc.
Om Ge Effektivt
Ge Effektivt är en ideell förening som sedan grundandet i november 2020 har samlat in över 10 miljoner kronor till effektiv välgörenhet. Ge Effektivt inspireras av effektiv altruism-rörelsen, som handlar om att använda forskning och förnuft för att göra så mycket gott som möjligt. Ge Effektivt ingår i ett internationellt nätverk av organisationer som arbetar utifrån dessa principer.

Vårt arbete fokuserar på att sprida idéerna om effektivt givande i Sverige samt att samla in pengar till välgörenhetsorganisationer som gör så mycket gott som möjligt per krona.

Organisationens drift är stabilt finansierad genom gåvor från stiftelser och privatpersoner, vilket möjliggör för oss att skicka vidare hela summan av insamlade medel till respektive organisation.

I teamet värdesätter vi kombinationen av logiskt tänkande och stora hjärtan. Vi har ett stort ansvar för att arbeta effektivt för att göra världen bättre, men vill fortfarande samskapa en varm miljö där vi har roligt på jobbet. Genom högt i tak och välkomnande av alla väl underbyggda resonemang siktar vi på kraftig tillväxt de kommande åren genom de metoder som vi tror ger bäst utfall. Hos oss är du med på en resa där alla verkligen gör skillnad och med stolthet kan se tillbaka på det vi åstadkommit. Du blir också del av ett intellektuellt utmanande community med den gemensamma ambitionen att förbättra världen.
Made on
Tilda