Ge Effektivt
Årsrapport 2021
- en översikt av vår verksamhet och insamling
Bild: Helen Keller International
Efter uppstarten av geeffektivt.se i november 2020 har det hänt mycket. 2021 var Ge Effektivts första verksamhetsår med en insamling på totalt 4,5 miljoner kronor, som skickats vidare till 21 olika organisationer i kategorierna global hälsa, klimat och djurvälfärd.

I denna årsrapport delar vi statistik för året som gått, och berättar om andra händelser från vår verksamhet. Har ni några frågor om siffrorna, eller skulle vilja ta del av statistik som inte står med nedan, är ni varmt välkomna att kontakta oss på info@geeffektivt.se.

I slutet av 2022 hoppas vi att kunna ha samlat in hela 9 miljoner kronor. För att klara av detta kommer vi arbeta för att förbättra våra interna dataflöden, strategiskt öka vår digitala närvaro och i augusti vara inte en, men två heltidsanställda på plats på Rökerigatan 20.

Vi är enormt tacksamma till vår styrelse, våra volontärer, våra finansiärer, och sist men inte minst - er givare. Tack för att ni vill använda era pengar till att göra världen bättre. Tack för att ni vill ge effektivt.

Henri Thunberg
Verksamhetschef
4 544 868 kr
har Ge Effektivt sedan starten i november 2020 fått in från er givare till effektiv välgörenhet...
...fördelade som följande:
Era donationer har bland annat bidragit till...
*CO₂-ekvivalenter
I slutet av året kunde vi konstatera att vi haft...
570
unika givare
1831
unika donationer
168
aktiva månadsgivare vid årsskiftet
Prestationer
Egen organisation
Vår hemsida geeffektivt.se började som ett projekt under Effektiv Altruism Sverige i november 2020. Sedan juli 2021 är Ge Effektivt en egen ideell organisation, läs mer nedan om styrelsens komposition.
Finansiering
Ge Effektivt har fått finansiering från externa filantroper och Centre for Effective Altruism för att fortsätta sitt arbete under 2022 och framåt, så att vi kan fortsätta skicka vidare 100% av donationerna till organisationerna vi stöttar.
Mediaframträdanden
Ge Effektivt har varit med i flera podcasts och radioavsnitt under året, bl.a. Heja Framtiden och Fundamentalt.
Styrelse
Vi är tacksamma över att vi kunde välja in följande tre ledamöter i vår styrelse för 2022/23:
Kalle Nilvér
Grundare, GoClimate
Hanna von Essen
Strateg, Åkestam Holst
Ebba Annell
Chief Digital Officer, SIDA
Återvalda blev också ordförande Vilhelm Skoglund, sekreterare Thomas Ahlström och ledamot Eirik Mofoss.
Volontärer
Ända sedan starten av Ge Effektivt har vi haft hjälp av våra fantastiska volontärer, som har bidragit till organisationen med textskrivande, programmering, webbdesign, administration, med mera. Den här våren har vi börjat träffas på plats på kontoret en gång i månaden för co-working och gemensam lunch, med målsättningen att skapa mer värde för de som väljer att lägga en del av sin fritid för att göra Ge Effektivt bättre.

Tack Lena Sundin, Johan Edholm, Miriam Ahlberg, Agnes Stenlund, Daniel Wernstedt, Laura Cerisier, Niklas Holmgren, Siri Helle, Joar Granström, Joakim Lindqvist, Thomas Ahlström, Adam Alfredsson, med flera.

Vill du vara med som volontär för Ge Effektivt? Maila oss på info@geeffektivt.se!

Simon Holm
Operations Specialist
Tack!
geeffektivt.se drivs av
Ideella föreningen Ge Effektivt
info@geeffektivt.se
Orgnr: 802536-0739

Våra villkor
Vår integritetspolicy
Made on
Tilda