Om oss.

Ge Effektivts syfte är att sprida information om, samt samla in pengar till, världens mest effektiva organisationer inom global hälsa, djurvälfärd och klimat. Dessutom vill vi minimera transaktionskostnaderna för att så stor del av donationerna som möjligt ska nå sitt mål och förbättra livet för andra. Ge Effektivt inspireras av idéerna från rörelsen effektiv altruism och ingår i ett internationellt nätverk av organisationer som arbetar utifrån dessa principer, med särskilt nära kontakter med de organisationer som arbetar med effektivt givande i andra länder.

Organisationen drivs av en verksamhetschef, en marknadsansvarig och en operativt ansvarig, samt med hjälp av volontärer. Vårt kansli är finansierat av privata, separata donationer. Detta separata stöd täcker också alla våra övriga omkostnader. Eftersom våra utgifter redan är omhändertagna så kan 100 % av din gåva gå direkt till organisationen du stöttar. Du kan se kvitton på våra överföringar till organisationerna, som vi gör kvartalsvis.

Vi har räknat lite på vad som skapar riktig förändring. Om vi tillsammans lyckas styra om – och därmed effektivisera – 1% av privata gåvor till effektiva organisationer, skulle det göra samma nytta som att dubbla den totala summan av svenskarnas gåvor till välgörande ändamål.

Framtiden är ljus och effektiv!

Anställda.

Image
Sofie SjöstrandVerksamhetschef+46 760 22 83 74
Image
Sanna WendtMarknadsansvarig
Image
Ariane RhombergAdministratör(föräldravikariat)
Image
Sara GelbergOperativt ansvarig(föräldraledig till hösten 2024)

Styrelse.

Image
Henri ThunbergStyrelseordförande & grundareDevelopment Officer, Rethink Priorities
Image
Vilhelm SkoglundLedamotCo-founder & Co-CEO, Impact Academy
Image
Kalle NilvérLedamotGrundare, GoClimate
Image
Thomas AhlströmLedamotStudent
Image
Ebba AnnellLedamotChief Digital Officer, SIDA
Image
Kari Ravnestad KjørholtLedamotVerksamhetschef, Gi Effektivt Norge

Volontärer.

Adam AlfredssonUtvecklingZodiapps
Lorentz LassonUtvecklingRymdkraftverk
Fredrik ForslundSEM och sociala medierFrilans
Felix MattsonDataanalysKonsult

Vi är också tacksamma för tidigare volontärhjälp från Miriam Ahlberg, Agnes Stenlund, Niklas Holmgren, Katarina Li Qiu, Johan Edholm, Lena Sundin, Joar Granström, Daniel Wernstedt, Laura Cerisier och Joakim Lindqvist.

Vill du bli en av oss?

Se eventuella lediga jobb här, eller skicka en spontanansökan till oss via info@geeffektivt.se .
Vi är alltid intresserade av volontärer som kan tänka sig att använda delar av sin tid till att bidra till våra mål. Vi tar gärna hjälp inom allt från marknadsföring till utveckling - men blir gärna överraskade av kunskaper du kan bidra med som vi inte visste om att vi behövde.

Ta kontakt.

Vi brinner för effektiva hjälpinsatser - och hjälper dig gärna.

info@geeffektivt.se
+46 760 22 83 74