Företagsgivande

Letar ert företag efter ett meningsfullt projekt att skänka pengar till, där fokus ligger på vilken skillnad er gåva faktiskt åstadkommer?

Viktiga saker att tänka på när man skänker som företag

Få ert bidrag att nå längst möjligt
Fokus i alla projekt vi rekommenderar är att era pengar ska göra så stor skillnad som möjligt per krona – oavsett om ni vill hjälpa människor, djur eller klimatet.
Gör kostnaden avdragsgill som sponsring
Vi skyltar stolt med er som företagsgivare i våra kanaler. Visa för era kunder att ni är lika smarta när det kommer till er företagsgåva, som ni är i er övriga verksamhet. När vi ger ert företag exponering motsvarande donationen ni skänker så blir kostnaden avdragsgill för ert bolag.
Vi skickar vidare hela gåvan
Vår verksamhet är redan finansierad, så vi kan skicka 100 % av er gåva vidare till de organisationer som gör störst skillnad med pengarna.
Vad säger företagen som redan ger?
Hedgefond
"Lynx investeringsfilosofi bygger på evidens och forskning. Lika självklart är det för oss att med evidens och utvärderingar säkerställa att vi får så mycket effekt som möjligt av vårt givande. Därför är vi glada att kunna använda oss av de noggranna utvärderingar som GiveWell erbjuder."
Konsultbolag, projektledare och kravanalytiker
"På Decuria erbjuds alla anställda att donera del av sin lön till välgörenhet. För att pengarna ska göra så stor nytta som möjligt har vi utgått från att skänka till erkända organisationer som rekommenderas av oberoende aktörer, såsom givewell.org och geeffektivt.se."
Webbutveckling
"Genom vårt månadsgivande säkerställer vi att vi gör skillnad på riktigt för både djur och människor, vilket är drivkraften i vår verksamhet."
Investeringsrådgivning
"Börslabbet hjälper småsparare att investera på börsen på ett effektivt och evidensbaserat sätt. Genom att ge via geeffektivt.se och GiveWell kan vi på samma sätt maximera att våra donationer gör så stor effekt som möjligt."
Bolagsjuridik
"Vi ger pragmatisk och effektiv juridisk rådgivning till start-ups och scale-ups så att de får så stor kundnytta som möjligt. På samma sätt känns det självklart att våra donationer ska göra samma sak, varför vi är glada att Ge Effektivt kan hjälpa oss att säkerställa just detta."
Utbildning och handledning i KBT
"Att arbeta med KBT innebär att arbeta med evidensbaserade metoder - dvs man arbetar med sådant som visat sig fungera i forskning. Vi är glada att få chansen att bidra till en bättre värld genom geeffektivt.se som också arbetar evidensbaserat, men med fokus på välgörenhet."
Skänk en företagsgåva
Informationen nedan är valfri, det går också bra att vara anonym.
Vill du ge till flera organisationer behöver du göra flera överföringar.
Vilken organisation vill du donera till?
1. Skapa en ny överföring/betalning i din nätbank/bank-app eller använd Swish

Ange bankgironummer: 5232-3524

Swish-nummer: 123 380 60 15

2. Fyll i din valda summa
Din valda summa: 0 kr
3. Fyll i din referenskod som meddelande för överföringen
Din referenskod: F0F
När du trycker Klar bekräftas din donation i vårt system, vilket du också får en mailbekräftelse på.

Kontakta oss gällande företagsgåvor

Olika typer av givande
Månatlig sponsring
Den vanligaste typen av givande till oss är att företaget får en faktura varje månad på ett valt belopp, och därmed också får exponering i de kanaler Ge Effektivt erbjuder.

Ni väljer själva vilka organisationer som ska ta del av er sponsring, och kan med fördel berätta för kunder och anställda om hur ni gjort ett smart val i val av välgörenhet.
Löneavdrag
I vissa företag som stöttar oss är det ett initiativ från de anställda att hjälpa till. Genom att tillsammans välja en effektiv organisation som man finner engagerande höjer man entusiasmen och team-känslan.

Löne- eller ekonomiavdelningen kan underlätta processen så att en månadsgåva på vald summa går automatiskt från de intresserade kollegorna varje månad.

Boka oss för en föreläsning, så kommer vi gärna och diskuterar frågan för att välja den organisation som kan väcka störst motivation i ert team.
Julgåva
Att skänka prylar vid jul till sina anställda är sällan lika uppskattat som att hjälpa de som har det allra svårast. Det finns vidare studier som visar att team som får lägga pengar på andra presterar bättre än team som får använda pengarna på sin egen lycka. Mest gott uträttat för pengarna får ni om ni väljer effektiva välgörenhetsorganisationer som mottagare.

Vi underlättar gärna hela processen med gåvokort, skatterådgivning och föreläsning för de anställda kring hur mycket gott pengarna kan göra när de används på allra bästa sätt.

Ta kontakt med oss så löser vi det.
Skänka vinstutdelning
I fåmansbolag likväl som börsnoterade bolag finns det möjlighet att skänka sin vinstutdelning direkt till välgörenhet. Detta är mer kostnadseffektivt än att först ta ut den skattade vinsten som privatperson och sedan skänka, vilket kan göra det lättare att skänka större summor.

Om detta är intressant kan ni kontakta oss, så hjälper vi till att ordna det hela.

Föreläsning om effektiv välgörenhet

Vi kommer gärna och föreläser om effektivt givande och visar de studieresultat som våra rekommendationer bygger på. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan skapa något relevant för just din arbetsplats.
Frågor, eller vill du veta mer?
Henri Thunberg
Grundare & verksamhetschef
Telefon: +46 707 82 11 51
Mejladress: henri [at] geeffektivt.se
geeffektivt.se drivs av
Ideella föreningen Ge Effektivt
info@geeffektivt.se
Orgnr: 802536-0739

Våra villkor
Vår integritetspolicy
Made on
Tilda