Företag.

Visa era kunder och anställda att ni är lika smarta i ert givande som i era affärer - stötta initiativ som gör bevisat störst skillnad per krona.

Gör största möjliga skillnad.

> Vårt fokus är att era företagsgåva ska göra så stor skillnad som möjligt per krona: ge till världens mest effektiva organisationer genom oss. > Enligt Nobelprisvinnande forskning om olika biståndsinsatsers effektivitet kan de bästa hjälpinsatserna vara 100 gånger mer effektiva än en genomsnittlig! > Initiativen är speciellt utvalda av oberoende analytiker, baserat på evidens, kostnadseffektivitet, tillväxtpotential och transparens. > Vår verksamhet är redan finansierad, så vi kan skicka 100 % av er gåva vidare till de organisationer som gör störst skillnad med pengarna.

Image

Exempel på hur ert företag kan bidra till världens mest effektiva organisationer.

Så gör ert företag allra störst skillnad.

Ge Effektivts verksamhet finansieras helt genom separata gåvor från individer och företag som ser ett värde i att vi finns. En gåva som finansierar Ge Effektivt kan göra 300 x så stor skillnad som en gåva till en genomsnittlig organisation. Hur? Jo, vi samlar in ca 3 x våra omkostnader (efter att vi justerat för pengar som vi räknar med skulle ha skänkts till effektiva organisationer även utan vår existens) och de organisationer vi samlar in till ger upp till 100 x effekt jämfört med en genomsnittlig organisation.

Image

Olika nivåer av samarbeten.

Våra företagspartners

För att kunna tackla världens utmaningar behöver vi kunna arbeta tillsammans. Därför är vi extra glada över de företag som valt att ingå partnerskap med oss för en bättre värld och stödja de projekt som gör allra störst skillnad.

Image

Hemsol.se ↗ är en heltäckande informationssida om solcellsinstallationer för privatpersoner med målet att på ett pedagogiskt sätt underlätta för svenskar att göra en lönsam investering i egna solceller och öka egenproduktionen av förnyelsebar el.
Under 2024 är Ge Effektivt enormt tacksamma över vår HemSols stöd till effektiv välgörenhet!
Partners 2024
Image

Zodiapps

"Genom vårt månadsgivande säkerställer vi att vi gör skillnad på riktigt för både djur och människor, vilket är drivkraften i vår verksamhet."

Image

Tech Mate

Joakim Lindqvist är IT-konsulten bakom Tech Mate AB som arbetar med utveckling mot backend.

Vänföretag
Adoveo

"På Adoveo strävar vi efter att optimera insamling för välgörande ändamål via vår digitala plattformstjänst, och Ge effektivt är den ultimata organisationen att engagera sig med."

Börslabbet

"Börslabbet hjälper småsparare att investera på börsen på ett effektivt och evidensbaserat sätt. Genom att ge via Ge Effektivt och GiveWell kan vi på samma sätt maximera att våra donationer gör så stor effekt som möjligt."

Decuria

"På Decuria erbjuds alla anställda att donera del av sin lön till välgörenhet. För att pengarna ska göra så stor nytta som möjligt har vi utgått från att skänka till erkända organisationer som rekommenderas av oberoende aktörer, såsom givewell.org och Ge Effektivt."

KBT Sydost

"Att arbeta med KBT innebär att arbeta med evidensbaserade metoder - dvs man arbetar med sådant som visat sig fungera i forskning. Vi är glada att få chansen att bidra till en bättre värld genom Ge Effektivt som också arbetar evidensbaserat, men med fokus på välgörenhet."

Lynx Asset Management

"Lynx investeringsfilosofi bygger på evidens och forskning. Lika självklart är det för oss att med evidens och utvärderingar säkerställa att vi får så mycket effekt som möjligt av vårt givande. Därför är vi glada att kunna använda oss av de noggranna utvärderingar som GiveWell erbjuder."

QAP LEGAL

"Vi ger pragmatisk och effektiv juridisk rådgivning till start-ups och scale-ups så att de får så stor kundnytta som möjligt. På samma sätt känns det självklart att våra donationer ska göra samma sak, varför vi är glada att Ge Effektivt kan hjälpa oss att säkerställa just detta."

Vill ni också göra maximal nytta med er gåva?

Vi hjälper gärna till att skräddarsy samarbeten för just era behov, oavsett det handlar om att skapa intern stolthet eller att visa upp ert hållbarhetsarbete externt. Kontakta oss så berättar vi mer om vilka möjligheter som finns. Sofie Sjöstrand, verksamhetschef: sofie@geeffektivt.se | +46 760 22 83 74

Image