Sedan januari är Ge Effektivt godkända mottagare för skattereduktion på gåvor.

Helen Keller International

Förhindrar bristsjukdomar genom vitamin A-tillskott

Undernäring är ett mycket vanligt och allvarligt problem. Brist på viktiga näringsämnen kan leda till synnedsättningar och permanent blindhet och orsakar ungefär hälften av alla dödsfall bland barn under 5 år. Helen Keller International (HKI) samarbetar med regeringar i Afrika, Asien och Oceanien för att minska undernäring med hjälp av vitamin A-tillskott. Det är ett väldokumenterat och mycket kostnadseffektivt sätt att minska undernäring och förebygga blindhet.

HKI hjälper myndigheter att starta vitaminprogram genom teknisk hjälp, finansiering och opinionsbildning. Programmet behandlar alla barn under 5 år i områden som är utsatta för undernäring. Ett vitamin A-tillskott som levereras via ett HKI-stött program kostar ca 14 kr ($1.35). Tillskottet ges 2-3 gånger per år vilket betyder att det bara kostar 35 kr för att täcka ett barns årliga behov. HKI har lång erfarenhet av att stödja vitaminprogram och har varit aktiv i många länder under flera år.

Läs mer: Helen Keller Internationals hemsida // GiveWell // vitaminprogram
There is strong evidence from many randomized controlled trials (RCTs) conducted in the 1980s and 1990s that Vitamin A Supplementation can substantially reduce child mortality
GiveWell om Helen Keller International
Läs hela deras utvärdering här
Bidra med livsviktiga vitaminer
Förutom att förhindra dödsfall minskar dessutom bland annat blindhet, blodbrist och infektionsrisk
Made on
Tilda